Skip to content

Nina van der Meulen

Hier een verhaaltje over een welbekende kleine, dansende stuiterbal die bekend staat om haar full-power bewegingen en luide stem tijdens het lesgeven. De liefde voor bewegen op muziek, met voorkeur dans, begon toen ik als 5-jarig meisje op dansballet ging. Daarmee stond ik vaak in de schijnwerpers in m’n roze tutu pakje omringd door vele starende ogen op de immens grote tribunes.

Vanaf mijn 20e geef ik streetdance, Zumba, Aerobics, BBB, Boot Camp en veel meer. Aan allerlei leeftijden en ook aan ‘bijzondere mensen’; zo noem ik mijn lieftallige leerlingen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Ik sta al vele jaren (15 jaar lang inmiddels) vol passie en enthousiasme voor vele verschillende groepen mensen en op allerlei locaties zoals scholen, verenigingen, sportcentra enz.

Dit zal ik ook nog vele jaren blijven doen, omdat het natuurlijk erg gezond is voor je lichaam en geest en daarbij je een vrolijk gevoel geeft. En niet te vergeten; heel veel energie!

Je zult mij op dit moment vooral ontmoeten als groepslesinstructrice.
Mijn doel is samen met Ramona mensen te helpen gezond(er) te leven. Helaas kampen veel mensen tegenwoordig met burn-out, depressies of zitten mensen gewoonweg niet lekker in hun vel. Veel mensen heb ik middels mijn bewegingslessen geholpen door een manier van bewegen aan te reiken die ze op dat moment erg nodig hadden. Bewegen op muziek heeft een positieve invloed als het gaat om lekker in je vel zitten; letterlijk en figuurlijk. Denk hierbij aan lessen binnen volgen, maar ook aan lessen buiten in het bos of in een park of elk ander mooi natuurgebied dat je je kan bedenken. Heerlijk in de frisse buitenlucht; wat wil je nog meer?!

Al met al zou het voor mij perfect zijn als ik mensen van hun problemen af kan helpen door ze een pakket ‘gezondheid’ aan te kunnen bieden. Ik wil graag mensen een andere gezondere leefstijl aanleren, goede voeding, voldoende beweging, omgaan met stress en ze te ondersteunen op het gebied van slapen. Ik denk gezien mijn dansachtergrond en het feit dat ik zelf in een burn-out heb gezeten, daar echt een steentje aan te kunnen bijdragen.