Skip to content

Groepslessen
Bewegen is zowel voor onze lichamelijke en geestelijke gezondheid een belangrijk onderdeel geworden. Het is goed voor onze bloedcirculatie, ademhaling, spieren, gewrichten, botten, het stimuleert onze stofwisseling en heeft daarbij dus ook een positieve invloed ons gewicht. Je verhoogd daarnaast je weerstand en het helpt je om stress kwijt te raken.

Om jou op weg te helpen kun je eventueel gebruik maken van onze groepslessen. De groepslessen die wij op dit moment geven zijn:

 

Zumba
Het doel van iedere Zumba les is om op een swingende manier zoveel mogelijk calorieën te verbranden. Tijdens een uur Zumba verbrand je ongemerkt tot maar liefst 900 calorieën! In iedere les zullen low impact moves worden afgewisseld met high impact moves. Op deze manier is iedere Zumba les een ware interval dans party!

TRX
Met de TRX train je met behulp van touwen en singelbanden.
Een TRX band is een hulpmiddel voor een total body workout en is ontstaan bij de Amerikaanse Navy Seals. Trainen met lichaamsgewicht staat hierbij centraal. Je kunt op een vrij eenvoudige manier alle lichaamsdelen trainen. Je werkt naar een betere houding toe en een verhoogd spieruithoudingsvermogen. Deze training is voor ieder niveau geschikt van beginners tot gevorderden.

Pilates
Pilates bestaat uit een serie vloeiende oefeningen die je op de grond kunt uitvoeren. Het is geen sport waar je alle kanten voor hoeft op te rennen. Er zijn ontzettend veel Pilates oefeningen die elk lichaamsdeel kunnen trainen, maar uiteindelijk draait alles om je core. Met de core bedoelen we de spieren die ervoor zorgen dat het lichaam in correcte balans staat en de spieren die het wervelkolom ondersteunen. Met Pilates verbeter je jouw kracht, flexibiliteit en balans. Je ontwikkelt lange en sterke spieren en je versterkt je innerlijke core om je wervelkolom te ondersteunen. Tevens verbeter je jouw lichaamsbewustzijn en bouw je aan een betere houding. Zo kun je een soepele en sterke rug ontwikkelen. Pilates helpt je dus kort gezegd met je houding in het dagelijks leven en bij sport te verbeteren.Pilates kan door iedereen beoefend worden, jong en oud, man en vrouw, het kans zelfs als je zwanger bent. Het enige wat je wel moet onthouden is dat je op je eigen niveau moet trainen.

Seniorfit
Deze les hebben wij ontwikkelt voor 50-plussers. Gezond bewegen op een gezellige manier! Onder begeleiding wordt er tijdens deze les aandacht besteed aan het verbeteren van de conditie, spierkracht, coördinatie en lenigheid.

Binnenkort zijn de volgende lessen ook te volgen:

Runningtherapie
We zien een overlap van symptomen als vermoeidheid, prikkelbaarheid, angstklachten en hart-gerelateerde klachten bij mensen, en in het specifiek mensen die kampen met een depressie of burn-out. Zij hebben bewezen baat bij drie keer per week rustig hardlopen, opgebouwd in tijd en niet in snelheid. Elke sport is goed, ook wandelen, maar hardlopen is het beste onderzocht en heeft daarmee bewezen effect. Onder deskundige begeleiding leer jij werken aan je lichamelijke en geestelijke gesteldheid. Dit programma duurt 8 weken en is 1 keer per week.

Wandelcoaching
Wandelcoaching heeft veel voordelen die je gratis kunt krijgen, wanneer je de natuur als praktijkruimte inzet. Je zintuigen worden geprikkeld, je hoofd raakt ‘leeg’, je bent alerter en komt meer bij je gevoel, waardoor je meer contact maakt met waar het werkelijk om gaat. De fysieke beweging zorgt voor de interne, onbewuste stimulans om daadwerkelijk in actie te komen en een nieuwe, volgende stap te zetten. Je creativiteit wordt gestimuleerd, want door de steeds veranderende omgeving word je ‘gedwongen’ anders te gaan kijken.
Je neemt meer zuurstof op, wat invloed heeft op je fysieke gestel en het bewegen zorgt voor de aanmaak van endorfine, het zogenaamde ‘gelukshormoon’ waardoor je een positievere stemming krijgt. Deze les wordt zowel individueel als in een groep aangeboden.

 

Locatie van deze groepslessen: Team Eijzinga Berlikum
It Koartlân 6, 9041 VB Berlikum