Skip to content

Burn out Coaching

Burn Out Coaching

Zit jij al tijden niet lekker in je vel/ blijf je vage klachten houden?

Wij kunnen samen met jou een stap in de goede richting zetten. We gaan bekijken waar je stress van krijgt en hoe je daar eventueel beter mee om zou kunnen gaan. Het doel van dit traject is zo snel mogelijk op een verantwoorde manier terugkeren naar je werk of een andere levensinvulling. Een burn-out is heftig en kan zeer beangstigend zijn. Het kan zijn dat je op dit moment even helemaal niets meer kunt… maar dit hoeft geen eeuwigheid te duren.

Eind 2018 had ik (Ramona) een burn-out, uiteindelijk heeft dit mij veel goeds opgeleverd. Nu doe ik wat ik echt leuk vind, en op een manier die gezond voor mij is. Uiteindelijk is jouw burn-out, jouw kans op een gelukkig en gezond leven.

Omdat ik zelf een burn-out heb gehad, begrijp ik jou als geen ander. Ook ik heb alles geprobeerd en getest op weg naar herstel. Ik weet dus inmiddels precies wat wel en niet werkt. Vanuit deze invalshoek heb ik een eigen uniek traject ontwikkelt voor burn-out herstel.

Ik kan jou helpen de regie terug te krijgen over je lichaam en geest. Ik leer je tevens hoe je de juiste keuzes maakt in je leven, te leren van je fouten en je leven te leven hoe jij dat wilt. Het klinkt misschien veelbelovend maar één kleine aanpassing kan al wonderen verrichten.

Wij werken onder andere met een HRV-analyse, dit kan een onderdeel zijn van jou coachingstraject, ook kun je zonder coaching een analyse bij ons aanvragen.

Wat is een HRV-analyse?

Al heel lang is in de wetenschap bekend dat je de toestand van het autonome zenuwstelsel, en daarmee van één van de belangrijkste regelsystemen, kunt berekenen aan de hand van een ECG (Elektrocardiogram). HRV staat voor Heart Rate Variability (variatie in de hartslag intervallen). Op deze manier kan van minuut tot minuut bepaald worden of iemand in de actieve stand staat (werken, sporten, etc.) dan wel in de rust stand (slapen, eten, ontspannen). En in een meerdaagse meting kun je zien hoe het met de balans is gesteld.

Lifestyle Analyse met de HRV-meting zorgt voor een zeer gedetailleerde kijk op het leven: werk, vrije tijd en slaap. Na het doen van deze analyse ontvang je gepersonaliseerde informatie waarin je kunt bekijken welke effecten leefstijlfactoren op de gezondheid kunnen hebben. Zo worden verschillende stressfactoren, toereikendheid van herstel, kwaliteit van de slaap, de gezondheid en effecten van fysieke activiteit bepaald.

Deze analyse kan de vroege signalen van stress en werkdruk herkennen voordat er een serieuze uitputting of burn-out plaats vindt.

Wij kunnen als leefstijlcoach hiernaast een persoonsgericht stappenplan ontwikkelen om u te ondersteunen.